Home Environment CONSTANTIN ARGETOIANU MEMORII PDF
Environment

CONSTANTIN ARGETOIANU MEMORII PDF

ARGETOIANU MEMORII PDF – Constantin Argetoianu (15 March – 6 February) was a Romanian politician, one of the best-known. Download Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7. DOWNLOAD PDF. Report this file. Description. Memorii politice. Sponsored Ads. Account 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din cattle raisers in Vlăsceni” (Argetoianu, Memorii, ). 55 Often local and restricted to the.

Author: Vole Nakus
Country: Liechtenstein
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 18 August 2013
Pages: 147
PDF File Size: 7.72 Mb
ePub File Size: 15.42 Mb
ISBN: 419-1-27214-773-5
Downloads: 18103
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: JoJoll

Constantin Argetoianu – Memorii vol. Elena Lupescu Memorii memorii. Constantin Brancusi Constantin Brancusi sculpters. Mircea Eliade – Memorii [ibuc. Suzuki Viola Vol 6.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7 – PDF Free Download

Urmeaza acum Partea a VI-a. Cronologic, ea cuprinde perioada ianuarie mai Partea a VI-a insumeaza peste 1. Sistematic, memorialistul a tinut sa insemne timpul conatantin a incredintat hartiei spovedaniile sale.

Astfel, capitolele volumului ce prezentam acum au fost scrise in aniidate calendaristice repetate direct sau aluziv de mai multe ori in textele manuscrise2. Destainuirile mele au valoarea unor marturii acute-sub prestare de juramant juramant in fata cozWiintei mele”; Nu scriu Istorie ci amintiri personale Cititorul indulgent ma va ierta caci va fi inteles ca aceste marturii n-au pretentia unei metode cronologice.

Scriu cand imi vine si cum imi vine. N-am pretentia de istoric, ci constiinta de martor. Spun adevarul, sau ce cred eu adevarul si atata tot. Proza sa memorialistica originala nu conteneste sa surprinda si sa desfete, consacrand pe zi ce trece un mare scriitor roman.

Acest lucru in planul pur literar. Altminteri, scriitorul politic Argetoianu rezista destul de bine coroborarilor cu alte izvoare narative, cum si cu documentele oficiale ale momentelor istorice evocate.

Personal, noi am verificat mai toate afinnatille memorialistului si marturisim Ca in cadrul lor general nu platesc tribut exactitatilor faptice. Mici-marile deosebiri intervin acolo unde opereaza inevitabilul argetoiqnu, inerenta patima politica, partizanatul ideologic.

Si totul drapat intr-un cinism argetoian devenit proverbial. Memorialistul le prezinta in felul sau sui generis. TotuO, stenogramele sunt izvoarele documentare cele mai apropiate de realitatea faptelor desprinse din amintirile” lui Argetoianu.

In prima situatie este wirba de duelul oratoric dintre un cinic i un patetic. Este constantni ea in Camera’, N. Din Neamul Romemesc se cenzureal5 paragrafe intregi din articolul de fond al lui Iorga, intre care aceasti fraz5: Aregtoianu era la Guvernul condus de generalul Alexandru Averescu, in special la ministrul de interne Constantin Argetoianu.

  DOC 8643 ICAO PDF

In timpul cuvantArii d-lui N. Urmeaz5 zgomot, vociferari, vacarm in incinta Camerei. Argetoianu, ministru de interne: La intrebarea d-lui Iorga, de ce nu am pus la srgetoianu www. Se nave tumult “. S-a produs ins5 un zgomot infernal.

Prezidentul Duiliu Zamfirescu a suspendat edinta pentru zece minute. La reluare, deputatul N. Iorga a replicat cinicului ministru: Sunteti dintre cei care, pe baza a dou5 rinduri scrise, trimiteti pe cineva la spfinzuraloare.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6

Dac5 ai talentul acesta, natural, n-am ce-ti face La ce mi-ati spus dvs. Domnilor, am inceput prin a vA spune c5 vorbeam sub impresia unei indignari, de aci violenta de forma pe care acum o regret. Fara SA regret nimic, insa, din fondul celor ce am zis.

N-a vroi sd credeti, domnilor, in tot cazul c5 acea violenta a putut fi produsa de un sentiment al meu fata de dl. Iorga, fiindc5 ii curge din gur5 etern o panglic5 tricolora, c5 este reprezentantul cotWiintei nationale?

Iorga n-a putut fi revolutionar nici macar in istorie, unde s-a multumit sa fie protagonistul descrierilor celor mai banale Dar libert5tile noastre publice noi le vom ap5ra”. Erau de fat5 deputati. La un moment dat a urcat la tribun5 deputatul t5rAnist Virgil Madgearu li a inceput sa rosteasca una din neobipuit de lungile sale cuvanfari. Din p5cate in stenograma edintei nu apare textul celei de-a doua parti a discursului lui Virgil Madgearu, motivandu-se stereotip: Aci urmeaz5 discursul d-lui V.

Madgearu, discurs care nu s-a trimis”. Deputatii din opozitie, prin interventia lui N. Atunci s-au facut auzite strig5tele celor din opozitie: Stai aci, nu poti s5 pleci! Stai la postul d-tale! La ora 21,30, Adunarea Deputatilor s-a intrunit in sedinta de noapte.

Chiorascu prezida si erau prezenti deputati.

Constantin Argetoianu – Wikipedia

El a repetat propunerea cu votul nominal, spre a o receptiona de data aceasta si Guvernul, intrucfit la fmele sedintei precedente banca ministerial5 ram5sese goa Ministrul Argetoianu a surprins scena si i-a imputat-o public lui N. Schit5nescuSchiteanu solicita o scurta declaratie: Iau cuvantul la sumar ca sa v5 aduc la cunostintA ea’ dl. Iorga a fost fulgerkoare: Pentru aceasta ar trebui s5 am apucAturile ministrului de interne Argetoianu.

Eu ‘am o educatie care nu-mi permite sa tratez nici pe nebuni in acest fel”. Mai apoi, pe cfind N. Iorga vorbea la banca ministeriala cu ministrul de fmante Nicolae Titulescu, un deputat M. Dobrescu din majoritatea guvernamental5 aflat la tribun5 1-a apostrofat: D-le Iorga, cfind dvs. Enervat de-a binelea, lorga a facut ‘ In prezentul volum, p. Dar poti sa vorbesti, d-le, ce vrei si poti s5 votezi ce vrei si d-ta si ceilalti; dac5 crezi c5 ne mai batem capul cu ceea ce se petrece in Camera aceasta nu ne cunoasteti.

  CREMA DENTAL GLISTER PDF

Protesta’ri pe bdncile majoritd ii. Adresdndu-se deputatilor din rdndurile minoritatii. Deputatii din grupdrile parlamentare ininoritare, afard de cfitiva, pardsesc incinta.

Si-a incheiat sedinta la ora 24, Chiorascu, iar pe banca ministeriala se aflau prim-ministrul Al. Deputatii din opozitie n-au faspuns la apelul nominal Inainte de a se infra in ordinea de zi propriu-zisa, s-a dat cuvantul generalului Averescu: S5 le tinep toate acestea pentru sfarsitul cuvanthrii mele, and voi raspunde la toate intrebarile care se vor pune si cand voi da explicatii la rezervele si la observatiile pe care le yeti face. Domnilor deputati, un incident foarte regretabil s-a petrecut in sedinta de ieri dupa-amiaza, catre sfdrsitul ei.

Prin urmare, fac aceasta constatare c5 e o stare psihologica genera Din cauza acestei sari psihologice s-a intamplat ieri ca ministrul de interne sa dea la o apostrof5 a oratorului de la tribuna un raspuns care 1 Ibidem. V-am rugat s5 nu in5 intrerupeti. Vorbesc de acele cuvinte care au fost pronuntate de ministrul de interne si care au dat pe urm5 loc la tot ce s-a desprins din acea scen5. Le regretam si le retragem impreun5, cu totii. Am voit ca s5 am notele stenografice.

La care apostrofa, dl. Memorki urma, eu profitand de un moment de lin4te, am venit aci la dl. Madgearu i i-am spus: Madgearu mi-a dat explicatia, aceasta e pozitiv, chiar de nu ar fi in stenograme, explicatia d-sale a fost: Aceast5 explicatie pe care o d5 dl.

Madgearu, ca ar fi vorbit in glutn5, in orice caz explica si riposta regretabila artetoianu d-lui ministru de interne. Dac5 in intentia d-lui Madgearu a fost sa” fac5 o glum5 sau o apostrof5 jignitoare, aceasta este de v5zut. Precum este de v5zut si dac5 raporturile personale dintre dl.

Fapt pozitiv este c5 acele cuvinte pronuntate de dl. Aceste explicatii le-am avut de dat. Daca cineva mai are de intrebat ceva, sa intrebe. Nefiind in numar, nu putem tine sedinta”. Camera si-a deschis lucrarile la ora 15,30, sub presedintia lui Duiliu Zamfirescu, fiind prezenti deputati. Intre cei absenti, totusi: Dar a luat mai intai cuvantul primul ministru, spre a prezenta declaratia Guvernului.

Author

admin