Home Life ANATOMIJA TIJELA PDF
Life

ANATOMIJA TIJELA PDF

anatomical position (An”ua-tom’u1-kal) uspravno tijelo stajalište sočima of its organs. anatomija (UA-nat’uo-ja) grana znanosti bavi strukturom tijela i. anatomija ljudskog tijela. 10 likes. Book. anatomija ljudskog tijela. Book. 10 people like this topic. Want to like this Page? Sign up for Facebook to get started.

Author: Kigagami Yozshurisar
Country: Mauritius
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 28 September 2017
Pages: 343
PDF File Size: 13.54 Mb
ePub File Size: 9.42 Mb
ISBN: 398-4-20985-380-5
Downloads: 52589
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mazunris

Anatomska terminologija – Wikipedia

Iz tog razloga, koriste se dolje navedeni izrazi:. Ova pozicija je ona u kojoj osoba stoji, rastavljenih nogu, s dlanovima naprijed i palacem okrenutim prema vani.

U terminima anatomije, tijelo se dijeli na regije. Stopalo je pes i pedalna regijaa tabani plantarna ili tabanska regija.

Anatomski termini pokreta

Ovi standardi su usvojeni da bi se izbjegla zabuna. Termin anatomska varijacija se koristi za razlike u anatomskim strukturama koje se ne smatra kao bolest.

  ETIMOLOGIAS GRECOLATINAS PDF

Naprimjer, ekstenziju podlaktice obavlja triceps kao agonist i biceps kao antagonist koji kontrakcijom obavlja fleksiju u odnosu na isti antomija. U gornjem primjeru sinergisti za biceps mogu biti musculus brachioradialis i musculus brachialis. Posteriorni i anteriorni izgled Parts of the Human Body: Posterior and Anterior View iz izdanja od Sir Henry Morrisove Human Anatomy. S Wikipedije, slobodne enciklopedije. Gray’s anatomy for students, 3rd Edition.

Openstax college at Connexions. Pristupljeno November 16, Gray’s anatomy for students.

Textbook of physical diagnosis: Moore’s Clinically Oriented Anatomy. Preuzeto iz ” https: Imenski prostori Stranica Razgovor. Na drugim projektima Wikimedia Commons. Ova stranica je posljednji put izmijenjena na datum 30 septembar u Tekst je dostupan pod slobodnom licencom Autorstvo-Dijeliti pod istim uvjetima ; mogu se primijeniti i dodatni uvjeti. Amatomija ima datoteke na temu:

Author

admin