Home Personal Growth 73 DE SCHEME PENTRU RADIOAMATORI PDF
Personal Growth

73 DE SCHEME PENTRU RADIOAMATORI PDF

Radio Si comentate pentru radioamatori. MACIUCA,uctii de radioreceptoare SAHIJEANU,Aure1 ROSICI. 73 de scheme. Transcript. 73_de_scheme_pentru_radioamatori_Vol_I_Page_02_2R 73_de_scheme_pentru_radioamatori_Vol_I_Page_03_1L. Congtru ctii de radioreceptoare SAHIJEANU,Aure1. ROSICI. 73 de scheme pen- tru radioamatori. Vol. Mon, 08 Oct GMT Scheme de.

Author: Dagrel Kazilabar
Country: China
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 13 February 2016
Pages: 343
PDF File Size: 2.62 Mb
ePub File Size: 12.28 Mb
ISBN: 143-9-99473-947-7
Downloads: 48915
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fekasa

Autentificare Nume utilizator forum Parola forum Retine parola: Atentie, dupa 5 incercari nereusite de autentificare, contul se blocheaza.

Radioamator.ro

Categorii Radioamatorism – Opinii Federatia Romana de Radioamatorism Echipamente si constructii radio Comunicatii digitale Umor pe teme ham radio Intamplari adevarate Evenimente, insemnari de calatorie Software pentru radioamatori Activitati DX si trafic radio. Altele Ultimul articol postat Toate radiosmatori Cele mai citite articole Arhiva articolelor Indicatii tehnice pentru autori Politica de copyright.

Pagina principala Cele mai recente contributii Radioamarori puse frecvent Subiecte active Cautare. You do not have the required permissions to view the files attached to this post. Desi schema originala se gaseste si pe net, cred ca ar fi o idee buna sa o postati.

Chiar daca altii nu au raspuns pana acum, sunt sigur ca mai exista si alti colegi interesati. De asemenea, penru amanunt important ar fi sa nu omiteti datele de realizare a bobinelor, mai ales pentru eventualii incepatori care vor avea nevoie cu siguranta de ele.

Apropos, ati folosit aparatul la frecvente mai inalte, sa zicem la MHz?

Ar fi util de stiut daca poate indica rezonanta unui circuit LC “la rece”, dimensionat pentru banda de 2m. In ciuda faptului ca grid-dip-metrul pare o “unealta” invechita, radioamatorii care au experienta practica stiu foarte bine ca acest aparat este foarte util in shack-ul radio, chiar si in cazul in care exista echipamente mai avansate. Ca o paranteza, iata un exemplu pe care vi-l pot impartasi din practica proprie: Pentru ca nu am un grid-dip-metru, m-am folosit de un truc: In prealabil, am asezat pe masa de lucru montura SMA cu bobina de 3 spire, apropiind bobina circuitului LC analizat in asa fel incat cele doua sa fie cuplate la capete, pe aceasi axa.

  AIR FORCE INSTRUCTION 36-3003 PDF

In punctul in care modulul impedantei a fost maxim raadioamatori faza zero, am ravioamatori frecventa – aceea fiind frecventa de schdme a circuitului LC care ma interesa.

Grid-dip-metrul e un pentrh ieftin si la indemana oricarui radioamator. E foarte portabil si pentru astfel de determinari aproximative rapide, e mult mai usor de manipulat, intrucat indica de obicei, punctul de rezonanta, pe un minim al unui instrument analogic.

Exemplul de mai sus l-am mentionat pentru a incuraja incepatorii sa ia in considerare realizarea unui grid-dip-metru in regim propriu. Acesta poate fi utilizat si pe post de generator RF pentru depanare rapida sau ca undametru cu absorbtie pasiv.

Radioreceptoare Pentru Radioamatori (Costica Lesu-1981)

Desigur, datorita faptului ca un grid-dip-metru are la baza, de fapt, un simplu oscilator, nu trebuie sa va asteptati la performante echivalente cu cele ale unui generator RF dedicat ar fi imposibil ; dar pentru a obtine rapid niste informatii utile, aparatul in sine merita construit, chiar si ca antrenament propriu.

PA0FRI arata o varianta: Puteti vedea ca e simplist, asadar incepatorii pot privi acest lucru ca o incurajare. Mai jos sunt cateva exemple de utilizare a unui astfel de aparat: Pentru frecvente mai mari de 40Mhz se foloseste sectiunea UKW al condensatorului variabil [condensator variabil din plastic cele folosite in aparatele padio de duzina].

  BOOKR V0.7.1.A PDF

O intrebare a ramas insa fara raspuns: La o privire rapida asupra datelor ultimei bobine Gar rezulta ca la un diametru de 10mm si 1 penyru din cupru de 1mm, ar trebui sa aiba o inductanta de aprox.

Cu cele doua sectiuni de CV inchise, capacitatea maxima ar fi de aprox.

Daca se mai adauga si acheme parazita provenita din jonctiunea tranzistorului, cred ca pica la limita in banda de 2m. Cat de “sus” ati ajuns cu el? Din curiozitate, la o astfel de frecventa, cam cum sta cu stabilitea? Cu multumiri si urari de week-end placut!

Scheme Pentru Radioamatori Vol1

Pentru khz am folosit bobinele de la UM. Atentie la potrivirea inceputului de bobinaj. Pentru banda de 2m fiecare sectiune al condensatorului variabil are legat in serie cite un condensator de 82pF pe sectiunea de UKW.

Lipseste rezistenta de ohm, reactia pozitiva al oscilatorului se face numai prin rez. Si pe MHZ este multumitoare stabilitatea, in schimb arata impecabil rezonanta.

Sonda de UKW am folosit un jumatate de metru de coaxial cu cite o spira la capete, un capat apropiat de bobina grid dip metrului [cuplaj optim] iar celalalt la circuitul oscilant testat. Who is online Users browsing this forum: No registered users and pebtru guest.

Author

admin